srijeda, 2. rujna 2015.

Savijača sa sojom i špinatom - Mnogi ljudi bi po nazivu rekli da je ovo vegetarijansko jelo, no svakako ga valja probati i ako ste mesožderi, jer je soja sa određenom vrstom začina fantastičnog okusa... Vrijedi probati!


Sastojci:

1 pakovanje kupovnih kora
200 g špinata
200 g mljevene soje
2 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
1 mala žlica vegete
1 mala žlica soli
prstohvat papra

Priprema:

1. Na klasičan način pripremamo soju i špinat. Za one koji ne znaju soju pripremamo na ovaj način. U kipuću vodi stavimo soju i ostavimo da miruje 20-tak minuta da nabubri. Zatim ostatak vode iscijedimo.
Špinat kuhamo u vodi i također kad je gotov iscijedimo.
2. Sjedinimo sastojke i dodamo sve ostalo (kiselo vrhnje, jaje i začine). Začine možete dodavati po želji (više ili manje od navedenog).
3. Savijaču slažemo ovako. Dvije kore sjedinimo i na njih stavimo nadjev, zatim još jednu koru preko toga i zarolamo. U principu, u jednom pakovanju kupovnih kora ima 12, tako da dobijete ukupno četiri savijače.
4. Slažemo jednu do druge i pečemo otprilike 45 minuta. U međuvremenu premažemo mlijekom pomiješanim sa malo ulja.
5. Najbolje je sačekati da se malo ohladi prije rezanja da ne bude gnjecavo. I to je to!!!

Posluživanje
Dvije kriške savijače složiti na tanjur uz dodatak milerama, a isto tako je vrlo ukusno sa kečapom. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar