utorak, 1. rujna 2015.

"Rolovani kolač" - Nešto drugačije,nešto neobično,a uz to veoma ukusno ostavit će sve slatkoljupce bez daha,sigurna sam... :) :)


Sastojci: 1 biskvit (rolat)
3 jaja
3 kasike secera u prahu
3 pune kasike brasna
2 kasike marmelade po zelji (bolje neka kiselija)

2. Biskvit:
5 jaja
20 dag mljevenih badema
15 dag maslaca
1 vanili secer
1 kasika ruma
malcice soli
3 kasike kakaa
1/2 vrecice praska za pecivo
8-9 kasika secera
5 kasika brasna

Glazura:
10 dag mlijecne cokolade


Priprema:

1. Za rolat: 3 jaja izradit s secerom 10 minuta dok ne bude gusta kremasta smjesa i dodati brasno (rucno izmjesati) i izliti u tepsiju 30*40 na pek papir. Treba biti tanak sloj i pecite u zagrijanoj pecnici na 170°C dok malo ne potamni biskvit oko 7-10 minuta.

2. Kad izvadite biskvit odmah ga zarolajte sto cvrsce i ostavite da se ohladi 10-15 minuta pa ga odmotajte, skinite papir i namazite marmeladom.

3. Za biskvit: Jaja razdvojite, zumanjke izradite s secerom, vanili secerom, rumom, malo soli u finu gustu smjesu pa dodajte mljevene bademe izradjeni maslac sobne temperature. Rucno mjesajte i polako dodavajte brasno pomjesano s praskom za pecivo i kakaom. Kad to promjesate dodajte izradjene bjelanjke u cvrst snjeg.

4. U duboku, usku modlu 30 cm duzine stavite pek papir tako da rubovi strse van pa izlijte jedan dio smjese i stavite rolat pa njega prelijte s drugom polovicom smjese i poravnajte.

5. Pecite na 170°C oko 35- 40 minuta.

6. Kad izvadite kolac iz pecnice, odmah izvadite i kolac zajedno s pek papirom i ostavite da se ohladi.

7. Prelijte ga s cokoladnom glazurom i ukrasite s bademima.

Posluživanje:
Nemojte odmah rezati pricekajte bar dok se cokolada stvrdne :)

Nema komentara:

Objavi komentar