srijeda, 2. rujna 2015.

Ovo su male hrskave pitice,jednostavno ih je napravit,a brzo se i pojedu.Dobro idu uz neke nareske,a mogu i same sa jogurtom ili kiselim mlijekom,pogotovo dok su tople !


Sastojci:

5oo gr. sira kravljeg mekanog
4 kom. jaja
15 dkg. margarina
180 gr. milerama
1 žlica soli
500 gr. tankih kora za savijače

Priprema:

1. Jaja izraditi mikserom,dodati omekšani margarin,sir,mileram i sol.Sve skupa malo
izraditi u glatku smjesu.
2. Kore podijeliti na pola.Obično ih bude 12 kom.Znači šest kora odvojiti i prirediti za
premazivanje.Smjesu također podijeliti na pola.
3. Na prvu koru staviti 2 žlice smjese i premazati cijelu koru...
4. Na nju staviti drugu koru i također ju premazati sa 2 žlice smjese.Nastaviti tako redom
dok se ne potroši 6 kora i polovina smjese.
5. Zatim te sve premazane kore zarolati u roladu/kao štrudlu/.
6. Tu roladu rezati nožem,širine dva prsta,u okrugle komade.
7. Slagati ih na masni papir u tepsiji,okrenute kao na slici.
8. Od jedne rolade bude jedna tepsija/od rerne/puna pitica..
9. Staviti peći u rernu na 200 stupnjeva 20 min.dok lijepo zarumene...
10. Dok se peče prva tura,ponoviti postupak sa drugom polovinom kora i smjese...

Posluživanje
Najljepše su za jesti dok su tople.Nisu jako masne,pa se bez problema mogu jesti prstima.
Dobar tek !!!!

Nema komentara:

Objavi komentar