Sastojci – sastojci su za jednu koru a potrebne su tri
5 bjelanjaka
10 kašika šečera
1 kašika oštrog brašna
70 grama krupno mljevenih oraha
Krem 1:
1 l mlijeka
10 kašika gustina
2 kesice vanilija šećera
150 grama šećera
Krem 2:
15 žumanjaka
100 grama šećera
250 grama margarina za kreme
125 grama maslaca
Čokoladni krem:
150 grama tamne čokolade
150 grama grilijaša od lješnjaka
Cappuccino krem:
2 kesice kapučina -clasic
100 grama tamne čokolade
50 grama bijele čokolade
Krem od bijele čokolade:
50 grama bijele čokolade
Ukrašavanje:
50 grama bijele čokolade
50 grama tamne čokolade
Priprema kore:
Umutiti bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, dodati brašno i orahe. Peći na 180°C oko 30 min.
Potrebne tri kore.
Krem 1:
Skuhati gustin u mlijeku sa šečerom i ostaviti da se ohladi..
Krem 2:
Skuhati žumanca na pari sa šećerom te takođe ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti pjenasto maslac i margarin, dodati ohlađenu kremu od žumanaca, potom kremu od gustina i dobro ujednačiti.
Podjeliti krem na tri djela, ali jedan dio nek bude manji za pola od ostala dva
U prvi dio umješati otopljenu čokoladu i usitnjeni grilijaš
U drugi dio umješat nakrupno naribanu čokoladu i kapučino
U treći (najmanji) dio umješati otopljenu bijelu čokoladu..
Filovati: Kora-krem od čokolade-kora – krem od kapučina-kora-premazati čitavu tortu kremom od bijele čokolade.
Ukrasaiti sa kremom koje smo prethodno malo odvojili, i krupno ribanom čokoladom…
Dobro rashladiti..
Ako sam šta krivo napisala ili nešto nije jasno molim ispravite me…
Nema komentara:
Objavi komentar