utorak, 1. rujna 2015.

"PITA OD LIMUNA" - Još jedan recept kojeg sam preuzela s američkih stranica. Hrskavo tijesto i divna žuta krema…PRIPREMA ZA SVEGA 30-minutica


Sastojci za tijesto:
210 g glatkog brašna
malo soli
110 g margarina (sobne temperature)
50 g šećera
1 jaje

Krema od limuna:
3 većih jaja
80 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
150 g šećera
55 g margarina
1 žlica naribane limunove kore


Priprema tijesta:

1. Pjenasto izmutite margarin, dodajte šećer umutite pa kasnije dodajte i jaje. Dodajte brašno i sol i umiješajte. Oblikujte kuglu i umotajte u prozirnu foliju. Ostaviti oko pola sata u frižideru.
2. Nakon toga razvaljajte tijesto i stavite u kalup za tortu (prethodno namašćen i pobrašnjen). Ne zaboravite napraviti rub od tijesta kako se krema ne bi razlijevala.
3. Pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva ili dok se tijesto ne zarumeni.

Krema:

1. Na pari umutite jaja, šećer i limunov sok. Mutite 10-ak minuta dok krema ne postane blijeda i ne zgusne se.
2. Nakon što ste kremu maknuli s pare umiješajte u nju margarin nasjeckan na komadiće.
3. Dodajte koricu limuna i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
4. Prelijte kremu preko tijesta i ostavite na hladnom mjestu.

Posluživanje:
Stavila sam recept koji sam pronašla, ali moram napomenuti da je krema dosta kisela. Pa, ako želite, stavite manje limunova soka i više šećera kako bi bila slađa.

Nema komentara:

Objavi komentar