utorak, 1. rujna 2015.

"Kokos kocke" - Pravim ga od kada sam prvi puta primila kuhaču i stavila frtun (pregaču) na sebe :) Od onda, postao je sasvim drugačiji, i samo moj…VRLO JEDNOSTAVNA PRIPREMA


Sastojci za biskvit:

8 većih, svježih jaja
320 g šećera
200 g oštrog brašna
175 g mekog brašna
50 g baby grisa
1,5 paketić praška za pecivo
1 žličica vanilin esencije
200 ml mlijeka
100 g jogurta
70 ml ulja

Za tamni dio:

 2 žlice kakaa
70 g istopljene čokolade

Fil:
900 ml mlijeka
100 g baby grisa
130 g šećera
2 paketića vanilin šećera
200 g kokosova brašna
1 žlica praška za puding od kokosa (može okus vanilije ili slatkog vrhnja)


Priprema:

1. Pjenasto izlupati jaja s šećerom, postupno dodavati ulje, mlijeko i jogurt, zatim prosijano brašno, prašak za pecivo, gris i vanilin esenciju. U pola smjese umiksati istopljenu čokoladu i kakao.
2. Tamni dio smjese uliti u najveći lim za pečenje (koji dobijete s pećnicom) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama, staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i peći desetak minuta.
3. U međuvremenu zakuhati kremu (uzavreti mlijeko s šećerom, ukuhati gris i puding, na kraju umiješati kokosovo brašno)..... izvaditi biskvit iz pećnice, pažljivo premazati kremom i preliti žutim dijelom. Vratiti u pećnicu i ispeći do kraja.
4. Rezati mlakog ili hladnog, kako vam drago :)

Količinu lako možete prepoloviti, jer izađe puno, puno kocki….

Nema komentara:

Objavi komentar